Wat is Craniosacraal therapie?

Craniosacraal therapie (=cst) en oncologie.

Plots overkomt u iets dat zo groot is dat u het niet kunt behappen, het is te veel. u gaat op de overlevingsstand en parkeert (slaat onbewust op) het trauma ergens in uw lichaam. Op dat moment heeft u er nog geen last van, u bent immers aan het overleven. Tot u op een gegeven moment merkt dat u niet meer lekker in uw vel zit, terwijl u het overleeft heeft! Er zit bv ergens onrust in uw lijf (=spanning), waardoor u daar pijn krijgt. Of u blijft in uw herstel op een bepaald level hangen (moe zijn, slecht slapen) terwijl u zo graag vooruit wilt. Wat zorgt dan voor de pijn of stil stand?

Met de cst werken we met het vullen en leeglopen van het hersenvocht in de hersenen en ruggemerg (welke van je hersenen tot je stuitje loopt). Hierbij ondersteunt het de oedeemtherapie. Voor verdere uitleg zie www.cstdenhaan.nl.

De behandeling is gericht op het herstel van uw lichamelijk functioneren (=zelfherstellend vermogen). Er zijn binnen de cst 2 behandelmethoden: werken met de structuur (=bindweefsel) en werken met de emotie. Tijdens het werken met de structuur pakken we de littekens, zowel op als binnen in uw lichaam, aan. Emotionele reacties kunnen daarbij vrijkomen en natuurlijk ontstaan, wat dan vaak leidt tot een open dialoog. Soms blijkt zelfs dat de emotionele lading uiteindelijk de boventoon voert boven uw lichamelijke klachten.

Omdat er tijdens de chemotherapie al genoeg van het lichaam word gevraagd, zullen de consulten steeds 1 week na de chemo plaats vinden. Na een behandeling cst komt het lichaam namelijk in een proces, welke 10 dagen doorwerkt en waardoor de weerbaarheid iets daalt en daardoor de klacht even iets erger word (kan hoeft niet) en u zich wat extra moe voelt (u komt in contact met uw onbewuste en dat bent u niet gewend, dit kost energie). Maar daarna krijgt u energie!

Er wordt gewerkt met een meestal zachte aanraking van de handen, waarbij u de kleding aan kunt houden. Uw klacht zal vaak onderdeel zijn van een onbekend groter geheel. Ik nodig u uit om te ontdekken wat bij u de kern is. Ik nodig u uit om laag voor laag, lichamelijk en/of emotioneel, in contact te komen met waar het voor u werkelijk om gaat. Ik nodig u uit om te gaan leven van binnen-uit. Het doel is dat u uiteindelijk binnen uw mogelijkheden weer van het leven kunt genieten.

Voor het maken van afspraken 06 - 10 15 31 73
Voor meer informatie zoals de vergoeding: www.craniodenhaan.nl

< terug